Cuisine: Турска Кухня

Турската кухня е подобна на съседните страни на средиземноморската кухня и на Балканите, но, въпреки това, има свои собствени характеристики. Главно поради изискванията на исляма и забрани за употребата на определени продукти, свинско, например.

Халал - не е фигура на речта, а процентът на турската кухня. Турската храна е немислима без хляб. Пече се в много разновидности, ямата - е широко известен в нашата страна.

Месото, особено агнешко често са приготвени на открит огън или въглен, в турската кухня, думата кебап говори месни ястия. Мезе - топли и студени закуски също са традиционни за турската кухня.

Турска наденица с яйца (sucuklu yumurta)

Тази типична турска закуска включва peyniri (турско сирене) и sucuk, пикантна сушена говежда наденица. Sucuk е сушена наденица , направен от говеждо месо с чесън и различни подправки като червен пипер , кимион и смрадлика . Тя може да бъде малко по-пикантна и мазна, но това, че е ужасно вкусно. Ако не можете да намерите sucuk, бихте могли да използвате друг вид пикантни наденички или дори добро качество чоризо.

By Gotvachi

Готвачи.ком - Креативни, Вкусни, Здравословни
Scroll