Cuisine: Ястия с пилешко месо

Пиле с булгур

Булгурът е пълноценна зърнена храна, която се получава от бланшираното, изсушено и натрошено зърно.

Булгурът съдържа около 76% въглехидрати. Да, това е много, но за сметка на това съдържанието на фибри е 18%, което забавя усвояването му, съответно забавя усвояването на въглехидратите и по този начин го прави добър за използване (в малки количества, до 50 гр. на ден). Има високо съдържание на витамини и минерали.

By Gotvachi

Сладко-люто пиле

Вкусно и лесно за приготвяне. Децата го обожават! Съвет: Може да се поднесе с картофено пюре или сварен ориз.

By jacqueline

Гръцки мариновани пилешки бутчета

Нуждаете се от нещо лесно и вкусно да се хвърлите на скарата или във фурната този уикенд? Това е то.

В марината (подобно на това, което се използва за тази Пилешка Шауарма) отнема само няколко минути, за да се разбъркат заедно и създава абсолютно експлозия на вкус. Това е невероятно . Мариновани пилешки бутчета в този магически микс за 30 минути, но ароматът е все още силно и ясно . След като мариновани, можете сложите пилето на скарата или можете да го пекат във фурната. Така или иначе, вие ще получите супер ароматно и сочно пилешко.

Добавете за гарнитура и салата с кус-кус или булгур, която е перфектна за лятна вечеря, включваща както скорбяла, така и зеленчуци в храната. Два заека с един куршум!

By Gotvachi

Медено пиле (с видео)

Това е един много лесна рецепта, подходяща за здравословна вечеря. Пилешките гърди са с намалено съдържание на мазнини и в същото време е ценен протеин. Сладките картофи са много по-полезни от нормалните, защото имат намалено съдържание на нишесте. Броколито е от зеленчуците, които добавят необходими витамини към така добре балансиранта вечеря. А ароматът на мед, горчица и подправки е незаменим. Готви се бързо и с малко усилия.

By Gotvachi

Готвачи.ком - Креативни, Вкусни, Здравословни
Scroll