Cuisine: Без глутен

Киноа и скариди

Скариди и киноа в този по-здравословен вариант на класическия Южен "скариди и качамак". Има обикновено изобилие от масло и сирене в зърно, което прави ястието калориина бомба. Тази рецепта основните продукти са заместени със здравословни такива. Киноа заема мястото на царевица за високо съдържание на протеини база ситост.

By Gotvachi

Пухкав хляб без глутен

Това е чудесна рецепта за пухкав, вкусен и ароматен безглутенов хляб. Разбира се, може да прочете повече в публикацията за Tъкностите при приготвянето на безглутенов хляб. Подходящ е за хора с алергии към глутен, яйца и млечни продукти, както и за хора на диета, вегетарианци и вегани.
Можете да се информирате повече за

By Gotvachi

Протеинови понички

Протеиновите понички са ми новото ми любимо нещо. Рецептата е лесна и понички са толкова вкусни! Те са без глутен, без лактота и без глюкоза.

By Gotvachi

Кокосов сладолед без захар с 3 съставки

Можете ли да си представите домашен кокосов сладолед с 3 съставки, никоя от които да е захарта? Насладете се на моето сладко тропично изкушение.

By Slava

Лесно домашно суши

Лепкав ориз, хрупкави зеленчуци, пикантни морски дарове, плюс уасаби, джинджифил соев сос? Или с една дума - суши.Домашно, лесно и изключително леко за вечеря.
Започнете с правенето на перфектния лепкав суши ориз. След това нарежете по дължина на вашите зеленчуци избор. И накрая - морските дарове.
Ние често нямаме достъп до много предни морски дарове, така както в нашите южни съседки, така че най- често може да се придържате към зеленчуци . Но ако живеете в близост до брега, непременно се възползвайте от възможността.
Номерът със завиването на перфектно руло:
Ако нямате бамбукова постелка, може да използвате и кърпа. Кърпата действа точно като бамбука, защото е толкова гъвкав тя позволява да се оформи и преобръщане на ориза без усилие в красива ролка.
Така че това, което ви спира да направите суши у дома? Нищо!

By Gotvachi

Овесена каша

Вкусна и полезна закуска! Ако не се добавя захар, би могла да е много полезна гарнитура за солени ястия.

By Gotvachi

Салата с класически лимонов дресинг, киноа и черен боб

Киноа съдържа повече протеини, отколкото всеки друг зърнен продукт. Олющените ядки правят вкусен заместител на боб в тази рецепта за салата с класически лимонов дресинг, киноа и черен боб. 

By Gotvachi

Кифлички от лимец /без втасване/

На 05.дек Българската православна църква отбелязва празника на свети Сава.

В народните поверия на някои места, Сава е представян като мъж, а другаде – като жена. Мъж или жена, Сава се счита за брат (сестра) на Варвара и Никола. Сава е представян като добрия, който моли Варвара да не пуска от ръкава си ледени зърна по нивите. Пак според вярванията Варвара и Сава подготвят трапезата за Никулден, оттам и поговорката "Варвара вари, Сава меси, Никола яде".

Затова и рецепта, която съм избрала е за кифлички, но не какви да е, а от лимец. Лимецът е вид зърнена култура без глутен, богат на протеини и витамини А, В и Е. Като заместващ месото, зеленчуците и хлябът, той може да набави необходимите вещества за организма. От медицинска гледна точка това е равносилно на по-малко болести и по-здрава имунна система. Препоръчително е да се ползва не повече от 100 гр. зърно на ден.

By Gotvachi

Готвачи.ком - Креативни, Вкусни, Здравословни
Scroll