Какъв е планът на диета Дюкан?

Добре дошли в моята секция, посветена на принципите на плана на диета Дюкан. Ако сте  обмисля ли да започнете тази диета или търсяте допълнителна информация, аз се надявам, че съдържанието на тези страници, ще ви помогне да разберете какво е диетата на Дюкан, това, което д-р Пиер Дюкан препоръчва и защо, както и да разберете защо толкова много хора и знаменитости се кълнат, че  този план е невероятен.

Така че, какво е диета Дюкан?

Диетата Дюкан е създадена от френския лекар Пиер Дюкан и в резултат на дългата си кариера и помагането на хората с наднормено тегло, той достига до желаното тегло и по-важното е, че успява да държи на изгубени килограми веднъж и завинаги.

Основната причина, поради която много хора решиха да следват тази диета и стана толкова популярна в света, е неговите прости инструкции. С две думи, на диета се фокусира върху временното отстраняване на въглехидрати, които се заменят с вкусни ястия с високо съдържание на протеин, дневна доза от овесени трици и задължителна ежедневна разходка. Без броене на калории, без хапчета за отслабване или странни храни и със сигурност няма нужда да гладувате.

Планът на диета Дюкан е структуриран в 4 лесни за следване фази – да погледнем в линковете по-долу за повече информация за всеки етап, включително допустими храни и примерни менюта:

 

Фазите от плана на диета Дюкан:

Диета Дюкан – ЕТАП 1 - АТАКА

Поставете въглехидратите извън Вашето меню и следвайте тази фаза за кратък период от време, за да се даде бърз тласък за загуба на тегло и за да се чувствате мотивирани да продължите с програмата.

Диета Дюкан – ЕТАП 2 - Отслабване

По време на този етап ще се редуват дни с чисти протеини и дни  с Протеини & Зеленчуци , за да се достигне желаното тегло .

Диета Дюкан – ЕТАП 3 - Консолидация

Време е за постепенно отново да се въведе въглехидратите в менюто! Веднъж достигнали желаното тегло , тази фаза ще се гарантира, че няма да напълнеете отново и  ще се храните нормално.

Диета Дюкан – ЕТАП 4 - Стабилизиране

Както обичам да я – това е рецептата за живота. Само няколко препоръки, които да следват, за останалата част от живота, които  да гарантират, че няма да се наложи да се прави диета някога отново .