Cuisine: Ястия със свинско месо

Домашен гюрос със свинско сувлаки

Сувлаки е една от най-популярните улични храни в Гърция. То представлява добре сварено и овкусено месо, гарнирано с охлаждащия Дзадзики сос, увито в вкусна хрупкава пита.

На сувлаки щандовете вече има различни типове "месо-на-шиш", обаче по-голямата част от гърците и особено тези от Атина свиква да посочва типа на месо и начин на печене отделно. Например сувлаки със свинско или сувлаки с пилешко шишчета и т.н.

Рецептата  за това сувлаки може действително да бъде много здравословно ястие, ако прави по правилния начин.

С помощта на добро качество на свинско месо , нискомаслено кисело мляко за дзадзики соса и избягване на потапяне в масло за пържене, като изберете  по-здравословното: печената версия - може да получи свински гюрос в по-малко от 270 калории - Да, това е по-малко от средното за сандвич!

Първа стъпка за нашия домашен гюрос е подготовката на свинското. Най-важната стъпка е да изберете добро качество на свинско месо, за предпочитане резена филе, което да поръсите със сезонни  гръцки подправки като риган, мащерка, чесън и лук . Тайната съставка в тази традиционна гръцка рецепта за свинско сувлаки е добавянето на една малка част от мед и оцет като марината (за прекъсване на интензивна текстурата свинско месо). Мариновайте вашите свински сувлаки в хладилника за поне няколко часа, за да позволи на подправките да дават желаните аромати.

Поднасянето на гръцкия гюрос е съпроводено с традиционна пита, в която се слагат свинското сувлаки и дзадзики соса. Намирането на оригиналния гръцки питки може да бъде доста трудно, тъй като повечето супермаркети поддържат само арабски  стил питки, но ГОТВАЧИ.com има точната рецепта за Вас, за да си направите домашни лесни питки само с 5 съставки!

Разбира се, дзадзики е предпочитаният сос за гарниране и сме включили ТУК рецепта за автентичен гръцки вкус. Не забравяйте да гарнирате с малко сол и червен пипер, сладък или пикантен, ако искате допълнително вкус.

Както винаги, ако имате някакви въпроси, коментари или просто искате да кажете "Здрасти!" , чувствайте се свободни да коментирате в раздела по-долу и да споделяте с приятелите си в любимите си социални мрежи използвате връзките за споделяне на по-горе и по-долу !

By Gotvachi

Свинско с кола

Това е изпитана и вкусна рецепта за свински пържоли, но е чудесна и за пилешко също. С пилешкото времето за готвене е по-кратко.

By Gotvachi

Готвачи.ком - Креативни, Вкусни, Здравословни
Scroll